سخنران مراسم ترحیم و روانشناسی سوگواری
روانشناسی سوگواری، موضوعی برای سخنرانی مراسم ترحیم
از دست دادنِ عزیزان، یکی از غم انگیزترین اتفاقات زندگی ست که هر یک از افراد به شیوه های متفاوتی به آن پاسخ میدهند. همه ما در پیِ فقدانِ روابط نزدیک، احساس غم و سوگ را تجربه می کنیم. شاید بتوان گفت که سالمترین و طبیعیترین واکنشِ انسان نسبت به فوت عزیزانش، تجربه احساس غم باشد. به بیانی دیگر غمگین بودن، مسلم ترین حق برای افرادی ست که عزیزشان را از دست داده اند.
مخاطبان سخنرانی مراسم ترحیم افرادی هستند که به خاطر فقدان عزیزشان آرامش روانی خود را از دست دادهاند؛
به همین دلیل لازم است مطالبی به آنان ارائه شود که بتوانند با استفاده از آن، روحیه خود را بازیابی کنند. بنابراین توجه به موضوع «روانشناسی سوگواری» از این روست که اهمیت مییابد.
اطلاعات تماس با سخنران جهت روانشناسی سوگواری
☎ ۰۹۳۵۳۲۰۲۴۷۴
(آقای محکم)
در روانشناسی سوگواری به چه موضوعاتی اشاره می شود؟!
سوگواری فرآیندی طبیعی و موثر است که به حل تجربه فقدان در ساختار روانی فرد کمک می کند. در موضوع «روانشناسی سوگواری» به این مهم پرداخته میشود که اشخاص، هنگام از دست دادن عزیزشان به لحاظ روانی چه وضعیتی پیدا میکنند و برای اینکه بتوانند بر مشکلات روانی حاصل از این ضربه روحی فایق آیند، چه اقداماتی میتوانند انجام دهند. همچنین در این بحث به این نکته پرداخته میشود که افرادی که نمیتوانند خودشان شخصا آرامش و پایداری روانی خود را بازیابی کنند، چگونه باید مورد حمایت قرار گیرند.
توجه به این نکته نیز ضروری است که هنگام طرح موضوع در زمینه روانشناسی سوگواری، سخنران باید با در نظر گرفتن حال و هوای مراسم و شرایط و موقعیت شخص متوفی و خانواده ایشان، مثالها و نکات را به صورتی مطرح نماید که امکان استفاده و کاربرد مطالب به بهترین نحو ممکن برای آن مخاطبان فراهم باشد.
اهمیت توجه به دانش روانشناسی در سخنرانی مراسم ترحیم
اهمیت توجه به دانش روانشناسی در سخنرانی مراسم ترحیم به این دلیل است که در مراسمهای ترحیم بعضا مشاهده میشود سخنران مطالبی را مطرح میکند که طرح آنها کمکی به بازیابی روانی اعضای خانواده و بازماندگان متوفی نمیکند، حتی در برخی موارد این مطالب به جای اینکه مرهمی بر زخمهای مخاطبان باشد، داغ آنان را تازه میکند؛ از این روست که در انتخاب موضوع مورد طرح در سخنرانی ترحیم، وضعیت روحی مخاطبان باید در درجه اول مورد توجه قرار گیرد و مطالب مورد ارایه با در نظر گرفتن این مهم به مخاطبان عرضه شود.
البته یاد آوری این نکته نیز لازم است که سخنرانی مراسم ترحیم را نباید به یک جلسه مشاوره جمعی فروکاست و باید در این مراسم، آداب مرسوم نیز رعایت شود چرا که انتظار میرود در این مراسم که امکان ارتباط متقابل میان خانواده متوفی و شرکتکنندگان به وجود میآید، سخنران به عنوان کانون این ارتباط، مطالبی را در این زمینه نیز مطرح نماید.
به بیان دیگر یک سخنران فارغ از موضوعی که به عنوان بحث اصلی خود انتخاب میکند، باید به نمایندگی از خانواده متوفی، شرکتکنندگان را به خاطر حضور در مراسم، مورد تشکر و تقدیر قرار دهد و از سوی دیگر از طرف شرکتکنندگان به خانواده و بازماندگان متوفی عرض تسلیت گوید و آنان را مورد دلجویی قرار دهد تا این مراسم را به گونهای که شایسته آن است، برگزار کرده باشد.
ویدیو ۲ دقیقه ای در رابطه با روانشناسی ترحیم
مراسم ترحیم را نمی توان همچون گذشته برگزار کرد. استفاده از علم روانشناسی برای بازگرداندن آرامش به خانواده درگذشتگان دارای اهمیت است، بنابراین لازم است که برگزاری مراسم ترحیم با این هدف به روز رسانی شود.
ویدیو ۲ دقیقه ای در رابطه با اهمیت صداقت در ترحیم و از دست دادن عزیزان
با خود صداقت داشتن در مراسم ترحیم بسیار مهم است. ممکن است ما به خودمان دروغ بگوییم و تصور کنیم که نمی توانیم هرگز فقدان شخص متوفی را جبران کنیم. اما تجربه نشان می دهد که ما می توانیم با ترکیب توانمندی های خود و سایر بازماندگان، جای خالی عزیز از دست رفته را بپوشانیم.
دیدگاهتان را بنویسید