گواهی فوت در منزل – صدور جواز دفن توسط پزشک
صدور گواهی فوت در منزل توسط پزشک – جواز دفن
بعد از فوت هر عزیزی الزامی ترین کار که لازمه ی شروع فرایند خاکسپاری است، دریافت گواهی فوت است که باید آن را به ثبت احوال و بهشت زهرا ارائه داد و پس از آن میتوان مراسمات را انجام داد. در صورتی که فردی به دنبال کهولت سن یا در اثر بیماری مزمنی که داشته است فوت کند، خانواده اش میتوانند گواهی فوت را در منزل توسط پزشک دریافت نمایند.
جهت اعزام پزشک متخصص برای معاینه و صدور گواهی فوت در منزل، در هر ساعت از شبانه روز میتوانید با ما تماس بگیرید
برای درخواست اعزام پزشک جهت ” صدور گواهی فوت در منزل ” و ” جواز دفن ” با شماره های زیر تماس بگیرید. در کمترین زمان ممکن پزشک در محل حضور می یابد.
۰۹۳۳۸۸۰۰۲۸۱ – ۰۹۱۲۶۷۹۴۳۲۴
برای درخواست آمبولانس حمل متوفی کلیک کنید.
گواهی فوت سندی است رسمی و قانونی ، که بر اساس آن نشان می دهند که شخص فوت کرده است. به طور کلی همان طور که باید تولد افراد جدید ثبت شود و گواهی تولد صادر می شود ، افرادی که فوت می شوند هم باید ثبت شوند و برایشان صدور گواهی فوت انجام شود.
اداره ثبت بعد از بررسی سند وفات، شناسنامه فرد متوفی را باطل کرده و براساس سند وفات گواهی فوت یا خلاصه رونوشت وفات صادر می کند..
جهت صدور گواهی فوت اقوام و بستگان متوفی نیز می توانند اقدام نمایند تا در این شرایط بحرانی و اندوه خانواده متوفی باری از دوش این عزیزان برداشته شود.
صدور گواهی فوت از اهمیت بسزایی برخوردار است چرا که کلیه مراحل قانونی انتقال ارثیه و غیره از متوفی به بازماندگان منوط به ثبت وفات در اداره ثبت و احوال می باشد و بدون ارائه گواهی فوت آرامستان ها از پذیرش متوفی جهت دفن خوددار می نمایند. بنابراین صدور گواهی فوت توسط پزشک معتمد الزامی می باشد.
دلیل اهمیت خدمات صدور گواهی فوت در منزل
مشخص شد که گواهی فوت پزشکی اصلیترین مدرکی است که برای دریافت مدارک مورد اهمیت دیگر بهخصوص جواز دفن الزامی است. اما این تنها جنبه مورد اهمیت در خصوص این مدرک معتبرِ گواهی کننده بر فوت افراد نیست و در برخی از مواقع مسائل و موارد جزئیتری هم درست به اندازه الزامات قانونی در این زمینه، مهم جلوه میکند؛ برای مثال صورت گرفتن این چرخه در طول یک مدت زمان کم هم از نظر الزام انتقال هرچه سریعتر جسد متوفی به سردخانه یا واحدهای گورستان اهمیت دارد، و هم از نظر با ثبات کردن وضعیت روحی و روانی نزدیکان افراد فوت شده، مهم قلمداد میشود.
با توجه به این الزامات، قانون و سیستم پزشکی و امداد رسانی کشور به شکل طبیعی برای اجرای فرآیند صدور گواهی فوت در منزل راهکارهای مناسبی در نظر گرفته است، اما در برخی از موارد ممکن است این چرخه به درستی انجام نشود و سردرگمی را هم به وضعیت نامناسب نزدیکان متوفی اضافه کند. این شرایط خصوصاً در شهرهای بزرگ با تراکم جمعیت بالا به احتمال بیشتری رخ میدهد، به همین دلیل بخش خدمات صدور گواهی فوت در منزل به سایر بخشهای خدماتی برخی از مراکز و مجموعههای خدمات پزشکی اضافه شده است تا افراد در این زمینه از آسایش و البته راهنماییهای مطلوبتری بهرهمند شوند.
پزشک برای صدور گواهی فوت در منزل و جواز دفن
اگر شخص متوفی در منزل فوت کند، پزشک معالج میتواند بعد از بررسی کامل و تائید عدم احتمال قتل گواهی فوت صادر کند. درصورتیکه در مراحل کفن و دفن شواهدی مبنی بر عدم مرگ طبیعی پیدا شود. جنازه به پزشکی قانونی ارجاع داده شده و این سازمان بعد از آن موظف به تعیین تکلیف و صدور اجازه دفن میباشد. کلیه مراحل ثبت وفات توسط اداره ثبت احوال تنظیم میگردند.
صدور گواهی فوت در منزل و جواز دفن
اگر شخصی در منزل فوت کند و پزشک بخواهد برای وی گواهی فوت صادر نماید باید مدارک هویتی فرد را مشاهده کرده و کد پستی محل را نیز در برگه های مخصوص درج کند. پزشک بعد از اطمینان از عدم وجود علائم خفگی و جراحت گواهی فوت را صادر خواهد کرد.
هزینه گواهی فوت در منزل
جهت اطلاع از هزینه اعزام پزشک جهت صدور گواهی فوت لطفا با شماره های درج شده تماس بگیرید. (۰۹۳۸۸۸۵۶۲۸۴ – ۰۹۳۳۸۸۰۰۲۸۱ – ۰۹۱۲۶۷۹۴۳۲۴)
نکاتی که باید در امر صدور و تائیدیه گواهی فوت در منزل و جواز دفن انجام گیرد
پزشک صدور گواهی فوت حتما باید مورد تایید سازمان پزشکی قانونی باشد و از طرف این سازمان دارای مجوز باشد.
پزشک اورژانس در منزل تنها در صورتیکه فرد متوفی ۶۰ سال به بالا داشته باشد و علائم خفگی، ضرب و جرح، بریدگی، اصابت گلوله در بدن وی مشاهده نشود گواهی فوت صادر می کند. پزشک گواهی را تنها در برگه های مخصوص صدور گواهی فوت که توسط پزشکی قانونی صادر می گردند درج خواهد کرد.
نکته: درصورتیکه طفل نوزادی مرده به دنیا بیاید، پزشک میتواند نسبت به صدور گواهی فوت نوزاد اقدام نماید.
در چه شرایطی گواهی فوت در منزل صادر نمیشود؟
- مرگ به دنبال اقدام به قتل
- مرگ به دنبال اقدام به خودکشی
- مرگ به دنبال هر گونه منازعه(اعم از درگیری فیزیکی و یا لفظی)
- مرگ به دنبال حوادث ترافیکی(به هر شکل و با هر فاصله زمانی از حادثه که مرگ رخ دهد)
- مرگ به دنبال مسمومیت(شیمیایی، دارویی، گازگرفتگی…)
- مرگ به دنبال سوء مصرف مواد(مخدر، روان گردان، توهم زا و …)
- مرگ متعاقب برق گرفتگی، سوختگی، غرق شدگی، سرمازدگی، گرمازدگی، سقوط از ارتفاع
- مرگ ناشی از کار( حوادث شغلی، مواد آلاینده محیط کار و …)
- مرگ در زندان یا بازداشتگاه
- مرگ در مراکز اقامت جمعی مانند آسایشگاه، پرورشگاه، اردوگاه، پادگان، خوابگاه
- مرگ ناشی از اقدامات تشخیصی و درمانی
- مرگ مادر ناشی از اقدامات تشخیصی و درمانی در حین بارداری، حین زایمان یا متعاقب زایمان و یا سقط جنین
- مرگ حین یا متعاقب ورزش
- مرگ های ناگهانی، غیر منتظره و غیر قابل توجیه
- هر مرگی که احتتمال شکایت از کسی در آن وجود داشته باشد.
- هر نوع مرگ مشکوک مر مرگ با علت ناشناخته
- هر نوع مرگ افراد ناشناس و مجهول الهویه
- هر مرگی که احتمال جنحه یا جنایت در آن برود.
- مرگ ناشی از حواث غیر مترقبه
در غیر این موارد پزشک می تواند طبق قانون گواهی فوت را در منزل یا … صادر نماید.
سوالات پیش آمده جهت صدور گواهی فوت توسط پزشک
گواهی فوت چیست؟
صدور گواهی فوت که سندی است رسمی و قانونی ، بر اساس آن نشان می دهند که شخص فوت کرده است.
صدورگواهی فوت توسط پزشک برای کسی که درمنزل فوت شده است با چه شرایطی مجاز است ؟
در جواب به این سوال باید گفت که پزشک در صورتی می تواند گواهی فوت صادر نماید که :
- فرد متوفی بیمار خود پزشک بوده و پزشک قبلاً در جریان بیماری اش باشد و یا اگر پزشک، متوفی را نمی شناسد با بررسی دقیق مدارک بیمار بتواند علت صحیح و واقعی فوت را بدهد.
- علت مرگ کاملاً روشن و در رابطه با بیماری متوفی باشد. ثالثاً احتمال هیچ گونه جنایتی در درگذشت متوفی وجود نداشته باشد.
- یک عامل طبیعی (بیماری) علت مرگ باشد و در مرگ وی حادثه دخیل نباشد.
- خامساً خانواده متوفی شکایتی در رابطه با فوت وی نداشته باشند.
- جسد متوفی احراز هویت بشود.
- جسد کامل معاینه شده و از نظر نشانه های تروما، خفگی، شکستگی، در رفتگی ، چاقو خوردگی یا گلوله خوردگی و … بررسی شود. این قسمت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است .
جهت اعزام پزشک برای صدور گواهی فوت به صورت شبانه روزی در منزل با شماره ۶۴۰۶۴ مرکز تخصصی درمان در منزل “دم” جهاددانشگاهی تماس حاصل فرمایید
چه مدارکی برای ثبت وفات مورد نیاز است؟
نحوه ثبت وفات و صدور گواهی فوت
لزوم اعلام واقعه وفات ظرف مهلت ۱۰ روز
دکتر برزگر با بیان اینکه گواهی فوت صادر شده از طرف پزشک یک سند است، گفت: گواهی فوت سندی است که برای آن اعتبار قائل هستند.
قائم مقام رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه گواهی فوت صادر شده از طرف پزشک یک سند محسوب می شود، گفت: گواهی فوت سندی است که برای آن اعتبار قائل هستند و نشان دهنده آن است که فرد از نظر علمی دچار مرگ شده و برگشتی برای آن نیست. بنابراین نیازی به عملیات درمانی و احیا در مورد او وجود ندارد.
وی اظهار داشت: گواهی فوت صرفاً مجوزی برای دفن نیست و تنها تعیین می کند که فردی فوت کرده است. در اوراق طراحی شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گواهی فوت در بالای برگه ها منظور شده و در پایین برگه صدور جواز دفن آمده و این بدان معنا است که این دو مقوله کاملا از هم جدا شده اند.
وی تصریح کرد: در مرگ های طبیعی پزشکی که به تشخیص مرگ می رسد می تواند جواز دفن صادر کند اما در مرگ های غیرطبیعی باید با دستور حاکم جواز دفن صادر شود.
دکتر برزگر تاکید کرد: پزشکی که در مراکز درمانی کار می کند و مجوز پزشکی دارد، می تواند در تمام موارد مرگ طبیعی جواز دفن صادر کند. پزشک باید شخصاً جسد را معاینه کند و معاینه نکردن جسد یک خطای بزرگ قانونی است.
وی به دلایل دشواری شناسایی و ثبت اطلاعات مرگ و میر اشاره کرد و گفت: یکی از دلایل پیچیدگی تعیین دقیق علت مرگ آن است که این کار احتیاج به کالبدشکافی دارد. در حالی که این کار به لحاظ حقوقی و اجتماعی و فرهنگی با موانعی مواجه است. تنوع موقعیت مکانی در مورد محل مرگ و وجود جسد، محل صدور گواهی فوت، محل دفن جسد و محل ابطال شناسامه یکی از موانع ما در مسیر ثبت دقیق اطلاعات مرگ و میر است.
دکتر نازپرور در ادامه در تعریف گواهی فوت گفت: گواهی فوت مدرکی است که بعد از مرگ افراد صادر می شود. این گواهی تاییدیه ای بر عدم لزوم اقدامات درمانی برای وی است. در صورتی که مرگ طبیعی باشد پزشک می تواند برای متوفی جواز دفن صادر کند، اما در مرگ های غیر طبیعی پزشک حق صدور مجوز دفن را ندارد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه پزشک در همه شرایط مجوز صدور جواز دفن را ندارد، اظهار داشت: صدور جواز دفن توسط پزشکان در صورتی ممکن است که علت فوت روشن باشد، به بیان دیگر متوفی به علل طبیعی جان خود را از دست داده و در خصوص علت فوت نیز شکایتی مطرح نشده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید