نماز قضای میت ، نماز و روزه استیجاری ، نماز قضا و روزه برای میت
نماز قضا و روزه قضا برای میت
نماز و روزه قضای پدر یکی از اموری است که بعد از فوت پدر بر پسر بزرگ واجب می باشد .به تاخیر افتادن نماز قضا و روزه ی قضای میت منجر به عدم آرامش روح میت در عالم برزخ می گردد، به همین جهت در بجا آوردن آن باید عجله نمود.
همچنین احکامی و اموری وجود دارد که بعد از مرگ شخص بر عهده ی بازماندگان اوست شما میتوانید در قسمت احکام بعد از مرگ در سایت از آنها مطلع شوید.
پیامبر اکرم ( صلی الله علیه و آله و سلم ) فرمود: هر کس یک مسئله شرعی از احادیث ما پیرامون حلال و حرام و مسائل دینی اش را بیاموزد خدای تعالی هزار گناه او را بیامرزد و شهری از طلا به وسعت دنیا برایش در بهشت بنا کند و به عدد هر مویی که در بدنش قرار دارد برایش حجّ مقبول می نویسد.(۱)
خداوند تبارک و تعالی به واسطه رحمت بی کرانی که دارد همواره روزنه هایی را برای آمرزش بندگان و تقرب آنها به سوی خود حتی پس از مرگ می گشاید که حکم زیر هم از مصادیق واضح این مطلب است.
یکی از دلایلی که خداوند اجیر گرفتن برای نمازهای قضای متوفی را جایز دانسته است تاکید بر اهمیت ویژه نماز در نزد پروردگار دانست تاجایی که راه حلی برای نماز فوت شده فردی که مرده است ارائه می دهد و در هیچ حالتی نماز را قابل الغاء بر نمی شمارد حتی در حالتی که انسان در حال غرق شدن است، چرا که نماز به گفته قرآن کریم اثرات اجتماعی مثبتی دارد و از ارتکاب فحشاء و منکر جلوگیری می کند. بنابر این می توان چنین احکامی را در راستای ترویج فرهنگ نماز به عنوان یکی از اصلی ترین نشانه های ایمان و عمل صالح محسوب کرد و تفسیر توصیه های فراوان قرآن و معصومین (علیهم السلام)را به خوبی فهمید.

نظر مراجع تقلید عظام را در رابطه با خواندن نماز قضا و استیجاری می خوانید:
نظر امام خمینی (قدس سره الشریف)
مسأله ۱۵۳۳– بعد از مرگ انسان میشود براى نماز و عبادتهاى دیگر او که در زندگى بجا نیاورده، دیگرى را اجیر کنند یعنى به او مزد دهند که آنها را بجا آورد و اگرکسى بدون مزد هم آنها را انجام دهد، صحیح است.
مسأله ۱۵۳۴– انسان مىتواند براى بعضى از کارهاى مستحبى مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان علیهم السلام، از طرف زندگان اجیر شود، و نیز مىتواند کار مستحبى را انجام دهد و ثواب آن را براى مردگان یا زندگان هدیه نماید.
مسأله ۱۵۳۵– کسى که براى نماز قضاى میت اجیر شده باید یا مجتهد باشد یا مسایل نماز را از روى تقلید صحیح، بداند.
مسأله ۱۵۳۶– اجیر باید موقع نیت، میت را معین نماید، و لازم نیست اسم او را بداند. پس اگر نیت کند از طرف کسى نماز مى خوانم که براى او اجیر شدهام، کافى است.
مسأله ۱۵۳۷– اجیر باید خود را به جاى میت فرض کند و عبادتهاى او را قضا نماید، واگر عملى را انجام دهد و ثواب آن را براى او هدیه کند، کافى نیست.
١۵٣٨مسأله ۱۵۳۸– باید کسى را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند که نماز را به صورت صحیح مىخواند.
١۵٣٩مسأله ۱۵۳۹– کسى که دیگرى را براى نمازهاى میت اجیر کرده اگر بفهمد که عمل را بجا نیاورده یا باطل انجام داده باید دوباره اجیر بگیرد.
مسأله ۱۵۴۰– هرگاه شک کند که اجیر عمل را انجام داده یا نه، اگر چه بگوید انجام دادهام، باید دوباره اجیر بگیرد، ولى اگر شک کند که عمل او صحیح بودهیا نه، گرفتن اجیر لازم نیست.
مسأله ۱۵۴۱– کسى را که عذرى دارد و مثلا نشسته نماز مىخواند نمىشود براى نمازهاى میت اجیر کرد بلکه بنابر احتیاط واجب باید کسى را هم که با تیمم یا جبیره نماز مىخواند اجیر نکنند.
مسأله ۱۵۴۲– مرد براى زن و زن براى مرد مىتواند اجیر شود، و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز باید به تکلیف خود عمل نماید.
مسأله ۱۵۴۳– لازم نیست قضاى نمازهاى میت به ترتیب خوانده شود، اگر چه بدانند که میت ترتیب نمازهاى خود را مىدانسته.
مسأله ۱۵۴۴– اگر با اجیر شرط کنند که عمل را به طور مخصوصى انجام دهد، باید همان طور بجا آورد و اگر با او شرط نکنند، باید در آن عمل به تکلیف خود رفتار نماید، و احتیاط مستحب آن است که از وظیفه خودش و میت هر کدام که به احتیاط نزدیک تر است به آن عمل کند، مثلا اگر وظیفه میت گفتن سه مرتبه تسبیحات اربعه بوده و تکلیف او یک مرتبه استسه مرتبه بگوید.
مسأله ۱۵۴۵– اگر با اجیر شرط نکنند که نماز را با چه مقدار از مستحبات آن بخواند، باید مقدارى از مستحبات نماز را که معمول است بجا آورد.
مسأله ۱۵۴۶– اگر میت ترتیب نمازهایى را که قضا شده، مىدانسته و انسان بخواهد براى آن نمازها اجیر بگیرد، لازم نیست براى هر کدام آنها وقتى را معین نماید.
مسأله ۱۵۴۷– اگر کسى اجیر شود که مثلا در مدت یک سال نمازهاى میت را بخواند و پیش از تمام شدن سال، بمیرد باید براى نمازهایى که مىدانند به جا نیاورده، دیگرى را اجیر نمایند بلکه براى نمازهایى که احتمال مى دهند به جا نیاروده باید بنابر احتیاط واجب اجیر بگیرند.
مسأله ۱۵۴۸– کسى را که براى نمازهاى میت اجیر کردهاند، اگر پیش از تمام کردن نمازها بمیرد و اجرت همه آنها را گرفته باشد، چنانچه شرط کرده باشند که تمام نمازها را خودش بخواند، باید اجرت مقدارى را که نخوانده از مال او به ولى میت بدهند، مثلا اگر نصف آنها را نخوانده، باید نصف پولى را که گرفته از مال او به ولى میت بدهند، و اگر شرط نکرده باشند، باید ورثهاش از مال او اجیر بگیرند، اما اگر مال نداشته باشد بر ورثه او چیزى واجب نیست.
مسأله ۱۵۴۹– اگر اجیر پیش از تمام کردن نمازهاى میت بمیرد و خودش هم نماز قضا داشته باشد، باید از مال او براى نمازهایى که اجیر بوده دیگرى را اجیر نمایند و اگر چیزى زیاد آمد، در صورتى که وصیت کرده باشد و ورثه اجازه بدهند براى تمام نمازهاى او اجیر بگیرند و اگر اجازه ندهند ثلث آن را به مصرف نماز خودش برسانند.
[su_divider style=”dashed” size=”2″ margin=”5″]
نظر آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی)
س ۵۴۵– اگر شخصى فوت کند و همه دارایى او خانهاى باشد که فرزندانش در آن سکونت دارند، و نماز و روزه بر ذمّه او باشد و پسر بزرگ او هم به علت کارهاى روزانه قادر به قضاى آن نباشد، آیا واجب است که این خانه را بفروشند و نماز و روزه او را قضا نمایند؟
ج- در فرض مرقوم، فروش خانه واجب نیست، ولى قضاى نماز و روزهاى که به عهده پدر است، در هر حالى بر پسر بزرگتر واجب است، مگر در صورتى که میّت وصیت به اجیر گرفتن از ثلث ترکهاش کرده باشد و ثلث ترکه هم براى انجام همه نماز و روزههاى او کفایت کند که در این صورت ثلث ترکه باید براى آن مصرف شود.
س ۵۴۶– آیا اگر پسر بزرگ که قضاى نماز پدر بر عهده اوست، فوت نماید، انجام آنها بر ذمّه وارث پسر بزرگ است یا این که به پسر بعدىِ پدر (برادرِ پسر بزرگ) منتقل مىشود؟
ج- قضاى نماز و روزه پدر که بر پسر بزرگ واجب است، با فوت وى پس از فوت پدرش، بر پسر و یا برادر او واجب نمىشود.
س ۵۴۷– اگر پدرى اصلاً نماز نخوانده باشد، آیا همه نمازهاى او قضا دارد و انجام آنها بر پسر بزرگ او واجب است؟
ج- بنا بر احتیاط در این صورت هم قضاى آنها واجب است.
س ۵۴۸– پدرى که همه اعمال عبادى خود را عمداً انجام نداده است، آیا بر پسر بزرگ قضاى همه نمازها و روزههایى را که پدرش انجام نداده و به پنجاه سال مىرسد، واجب است؟
ج- اگر ترک نماز و روزه بر اثر طغیان باشد، قضاى آنها بر پسر بزرگ واجب نیست. ولى در این صورت هم احتیاط در قضاى آنها ترک نشود.
س ۵۴۹– اگر قضاى نماز و روزه بر عهده پسر بزرگ باشد و قضاى نماز و روزه پدر هم برآن اضافه گردد، کدام یک مقدّم است؟
ج- در این صورت مخیّر است و شروع به انجام هر کدام کند، صحیح است.
س ۵۵۰– پدرم مقدارى نماز قضا دارد، ولى قدرت انجام آن را ندارد. آیا بر من که پسر بزرگ خانواده هستم، جایز است در زمان حیات پدرم نمازهاى فوت شده او را قضا نمایم و یا شخصى را اجیر کنم تا آن را انجام دهد؟
ج- نیابت از شخص زنده براى انجام نماز و روزه قضا صحیح نیست.
[su_divider style=”dashed” size=”2″ margin=”5″]
آیت الله وحید خراسانی (مد ظله العالی)
مسأله ۱۵۴۱ـ بعد از مرگ انسان مى شود براى نماز و عبادتهاى دیگر او که در زندگى به جا نیاورده، دیگرى را اجیر کنند، یعنى به او مزد دهند که آنها را به جا آورد، و اگر کسى بدون مزد هم آنها را انجام دهد، صحیح است.
مسأله ۱۵۴۲ـ انسان مى تواند براى بعضى از کارهاى مستحبّى، مثل زیارت قبر پیغمبر و امامان (علیهم السلام) از طرف زندگان اجیر شود، به این معنى که متعلّق اجاره نیابت از آنان در انجام آن کار باشد، چنانکه مى تواند همین نیابت را تبرّعاً انجام دهد، و نیز مى تواند کار واجب یا مستحبّى را انجام دهد و ثواب آن را براى مردگان یا زندگان هدیه نماید.
مسأله ۱۵۴۳ـ کسى که براى نماز قضاى میت اجیر شده، باید در مسائل نماز یا مجتهد باشد، یا نماز را از روى تقلید صحیح انجام بدهد، یا آن که عمل به احتیاط کند.
مسأله ۱۵۴۴ـ اجیر باید موقع نیت میت را معین نماید، و لازم نیست اسم او را بداند، پس اگر نیت کند از طرف کسى نماز مى خوانم که براى او اجیر شده ام کافیست.
مسأله ۱۵۴۵ـ اجیر باید عمل را به قصد آنچه در ذمّه میت است به جا آورد، و اگر عملى را انجام دهد و ثواب آن را براى او هدیه کند، کافى نیست.
مسأله ۱۵۴۶ـ باید کسى را اجیر کنند که بدانند یا حجّت شرعیه داشته باشند ـ مثل اطمینان یا اخبار دو عادل یا شخص مورد وثوقى که ظنّ بر خلاف قولش نباشد ـ که عمل را انجام مى دهد.
مسأله ۱۵۴۷ـ کسى را که براى نمازهاى میت اجیر کرده اند، اگر ثابت شود که عمل را به جا نیاورده، یا باطل انجام داده، باید دوباره اجیر بگیرند.
مسأله ۱۵۴۸ـ هرگاه شکّ کند که اجیر عمل را انجام داده یا نه، همین که مورد اطمینان باشد و بگوید انجام داده ام، یا بینه یا خبر ثقه اى که ظنّ بر خلاف آن نباشد قائم شود بر این که انجام داده، کفایت مى کند، و اگر شکّ کند که عمل او صحیح بوده یا نه، بنابر صحّت آن بگذارد.
مسأله ۱۵۴۹ـ کسى را که عذرى دارد ـ مثلا با تیمّم یا نشسته نماز مى خواند ـ نمى شود براى نمازهاى میت اجیر کرد، اگر چه نمازهاى میت هم همان طور قضا شده باشد.
مسأله ۱۵۵۰ـ مرد براى زن و زن براى مرد مى تواند اجیر شود، و در بلند و آهسته خواندن نماز باید اجیر به تکلیف خود عمل نماید.
مسأله ۱۵۵۱ـ در قضاى نمازهاى میت ترتیب واجب نیست، هر چند احتیاط مستحبّ رعایت ترتیب است، مگر در نمازهایى که اداى آنها ترتیب دارد، مثل نماز ظهر و عصر یا مغرب و عشاء از یک روز.
مسأله ۱۵۵۲ـ اگر با اجیر شرط کنند که عمل را به طور مخصوصى انجام دهد، باید همان طور به جا آورد، مگر این که علم به فساد عمل داشته باشد که در این صورت نمى تواند بر آن عمل اجیر شود، و اگر با او شرط نکنند، باید در آن عمل به تکلیف خود رفتار نماید، و احتیاط مستحبّ آن است که از وظیفه خودش و میت هر کدام که به احتیاط نزدیکتر است به آن عمل کند، مثلا اگر وظیفه میت گفتن سه مرتبه تسبیحات اربعه بوده و تکلیف او یک مرتبه است، سه مرتبه بگوید.
مسأله ۱۵۵۳ـ اگر با اجیر شرط نکنند که نماز را با چه مقدار از مستحبّات آن بخواند، باید مقدارى از مستحبّات نماز را که معمول است به جا آورد.
مسأله ۱۵۵۴ـ اگر انسان چند نفر را براى قضاى نماز میت اجیر کند، بنابر آنچه در مسأله «۱۵۵۱» گذشت، لازم نیست براى هرکدام آنها وقتى را معین نماید.
مسأله ۱۵۵۵ـ اگر کسى اجیر شود که مثلا در مدّت یک سال نمازهاى میت را بخواند، و پیش از تمام شدن سال بمیرد، باید براى نمازهایى که مى دانند به جا نیاورده دیگرى را اجیر نمایند، و اگر احتمال مى دهند به جا نیاورده، بنابر احتیاط واجب نیز اجیر بگیرند.
مسأله ۱۵۵۶ـ کسى را که براى نمازهاى میت اجیر کرده اند، اگر پیش از تمام کردن نمازها بمیرد و اجرت همه آنها را گرفته باشد، چنانچه شرط کرده باشند که تمام نمازها را خودش بخواند، اگر قادر بر عمل بوده اجاره صحیح، و اجاره کننده مى تواند اجره المثل باقى مانده را بگیرد، یا آن که اجاره را فسخ نموده و اجره المثل مقدارى را که به جا آورده کسر و مابقى را بگیرد، و اگر قادر نبوده اجاره نسبت به ما بعد فوت اجیر باطل است، و مى تواند اجره المسمّاى باقى مانده را گرفته، یا آن که اجاره مقدار گذشته را فسخ نموده و اجره المثل آن را بدهد، و اگر شرط نکرده باشند که خودش بخواند باید ورثه اش از مال او کسى را اجیر بگیرند، و امّا اگر مال نداشته باشد بر ورثه او چیزى واجب نیست.
مسأله ۱۵۵۷ـ اگر اجیر پیش از تمام کردن نمازهاى میت بمیرد و خودش هم نماز قضا داشته باشد، بعد از عمل به دستورى که در مسأله قبلى ذکر شد، اگر چیزى از مال او زیاد آمد، در صورتى که وصیت کرده باشد و اجرت نمازهاى او بیش از ثلث باشد و ورثه اجازه بدهند، براى تمام نمازهاى او اجیر بگیرند، و اگر اجازه ندهند، ثلث آن را به مصرف نماز او برسانند.
[su_divider style=”dashed” size=”2″ margin=”5″]
آیت الله صافی گلپایگانی (مد ظله العالی)
مسأله ۱۵۴۴– کسی که برای نماز قضای میت اجیر شده، باید یا مجتهد باشد یا مسائل نماز را از روی تقلید صحیح بداند یا عمل به احتیاط کند.
مسأله ۱۵۴۵– اجیر باید موقع نیت، میت را معین نماید و لازم نیست اسم او را بداند، پس اگر نیت کند از طرف کسی نماز میخوانم که برای او اجیر شده ام کافی است.
مسأله ۱۵۴۶– اجیر باید عمل را به قصد اطاعت امری که میت به آن مأمور بوده به جا آورد ولی اگر عملی را انجامدهد و ثواب آن را برای او هدیه کند کافی نیست.
مسأله ۱۵۴۷– باید کسی را اجیر کنند که اطمینان داشته باشند عمل را به طور صحیح انجام میدهد.
مسأله ۱۵۴۸- کسی که دیگری را برای نمازهای میت اجیر کرده، اگر بفهمد که عمل را به جا نیاورده یا باطل انجام داده باید دوباره اجیر بگیرد.
مسأله ۱۵۴۹– هر گاه شک کند که اجیر عمل را انجام داده یا نه باید دوباره اجیر بگیرد. ولی اگر اجیر بگوید عمل را انجام دادهام کافی است و دوباره اجیر گرفتن لازم نیست، و اگر شک کند که عمل او صحیح بوده یا نه، گرفتن اجیر لازم نیست.
مسأله ۱۵۵۰– کسی را که عذر دارد و مثلاً با تیمم یا نشسته نماز میخواند نمیشود برای نمازهای میت اجیر کرد اگر چه نماز میت همان طور قضا شده باشد.
مسأله ۱۵۵۱- مرد برای زن و زن برای مرد میتواند اجیر شود و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز، باید به تکلیف خود عمل نماید.
مسأله ۱۵۵۲– لازم نیست قضای نمازهای میت به ترتیب خوانده شود مگر در آنچه در ادای آن ترتیب لازم است مثل ظهر و عصر یک روز.
مسأله ۱۵۵۳– اگر با اجیر شرط کنند که عمل را به طور مخصوصی انجام دهد باید همان طور به جا آورد. و اگر با او شرط نکنند، باید در آن عمل به تکلیف خود رفتار نماید و احتیاط مستحب آن است که از وظیفه خودش و میت هر کدام که به احتیاط نزدیکتر است به آن عمل کند، مثلاً اگر وظیفه میت گفتن سه مرتبه تسبیحات اربع بوده، و تکلیف او یک مرتبه است، سه مرتبه بگوید.
مسأله ۱۵۵۴– اگر با اجیر شرط نکنند که نماز را با چه مقدار از مستحبات آن بخواند، باید مقداری از مستحبات نماز را که معمول است به جا آورد.
مسأله ۱۵۵۵– اگر انسان چند نفر را برای نماز قضای میت اجیر کند لازم نیست برای هر کدام از آنها وقتی را معین کند، ولی اگر بخواهد احتیاط کند و ترتیب را مراعات نماید، باید برای هر کدام آنها وقتی را معین نماید، مثلاً اگر با یکی از آنها قرار گذاشت که از صبح تا ظهر نماز قضا بخواند، با دیگری قرار بگذارد که از ظهر تا شب بخواند. و نیز باید نمازی را که در هر دفعه شروع میکند معین نماید مثلاً قرار بگذارد، اول نمازی را که میخواند صبح باشد یا ظهر یا عصر و هم چنین باید با آنها قرار بگذارد که در هر دفعه، نماز یک شبانه روز را تمام کنند و اگر ناقص بگذارند آن را حساب نکنند و دفعه بعد نماز یک شبانه روز را از سر شروع نمایند.
مسأله ۱۵۵۶– اگر کسی اجیر شود که مثلاً در مدت یک سال نمازهای میت را بخواند و پیش از تمام شدن سال بمیرد، باید برای نمازهایی که میدانند به جا نیاورده دیگری را اجیر نمایند. و هم چنین برای نمازهایی که احتمال میدهند به جا نیاورده باشد بنابر احتیاط واجب اجیر بگیرند.
مسأله ۱۵۵۷– کسی را که برای نمازهای میت اجیر کردهاند اگر پیش از تمام کردن نمازها بمیرد و اجرت همه آنها را گرفته باشد، چنان چه شرط کرده باشند که تمام نمازها را خودش بخواند، اگر قدرت بر عمل داشته، اجاره صحیح است و اجاره کننده میتواند اجره المثل باقی مانده را بگیرد یا آن که اجاره را فسخ نماید و اجرهالمثل مقداری را که اجیر انجام داده از مال الاجاره کسر و مابقی را استرداد نماید و اگر قادر نبوده اجاره نسبت به بعد فوت اجیر باطل است و میتواند اجره المسمای باقیمانده را گرفته یا آن که اجاره مدت گذشته را فسخ نماید و اجرهالمثل آن را بدهد و اگر شرط نکرده باشند، باید ورثهاش از مال او کسی را اجیر بگیرند، اما اگر مال نداشته باشد بر ورثه او چیزی واجب نیست.
مسأله ۱۵۵۸– اگر اجیر پیش از تمام کردن نمازهای میت بمیرد و خودش هم نماز قضا داشته باشد، باید با توجه به آنچه در مسأله پیش گفته شد از مال او برای نمازهایی که اجیر بوده دیگری را اجیر نمایند و اگر چیزی زیاد آمد، در صورتی که وصیت کرده باشد، برای او نماز استیجار نمایند و ورثه هم وصیت او را در زاید بر ثلث اجازه کرده باشند باقیمانده ترکه او را صرف استیجار نماز برای او نمایند و اگر ورثه اجازه نکردند ثلث باقیمانده را به مصرف نمازش برسانند.
آیت الله مکارم شیرازی (مد ظله العالی)
مسأله ۱۲۱۳ـ اجیر گرفتن براى قضاى نماز و عبادتهاى دیگر از طرف اموات خالى از اشکال نیست، مگر در حج و اگر کسى بخواهد در عبادتهاى دیگر اجیر بگیرد قصد رجاء کند، امّا به جا آوردن نماز و روزه قضا و همچنین نماز و روزه مستحبّى به قصد قربت و بدون گرفتن اجرت اشکالى ندارد.
مسأله ۱۲۱۴ـ انسان مى تواند براى بعضى از کارهاى مستحب مانند زیارت قبر پیغمبر(صلى الله علیه وآله) و امامان(علیهم السلام) از طرف زندگان اجیر شود، ولى احتیاط واجب آن است که پول را براى مقدّمات کار بگیرد و نیز مى تواند اعمال مستحبّى را انجام دهد و ثواب آن را به اموات یا زنده ها هدیه نماید.
مسأله ۱۲۱۵ـ کسى که براى نماز قضاى میّت اجیر شده، باید مسائل نماز را بخوبى بداند و قرائت او صحیح باشد.
مسأله ۱۲۱۶ـ شخصى که مى خواهد از طرف دیگرى نماز یا روزه، یا عبادت دیگرى، به جا آورد باید در موقع نیّت، میّت را معیّن کند، لازم نیست اسم او را بداند، همین اندازه که علامت و نشانه اى براى او در قصد و نیّت خود قرار دهد کافى است.
مسأله ۱۲۱۷ـ شخص نایب باید خود را به جاى میّت فرض کند و عبادتى را که بر ذمّه اوست قضا نماید و اگر عملى را انجام دهد و ثواب آن را براى او هدیه کند دین او ادا نمى شود.
مسأله ۱۲۱۸ـ در صورتى ذمّه میّت ادا خواهد شد که اطمینان پیدا شود که نایب نماز را خوانده است و اگر شک کند کافى نیست، ولى اگر یقین داشته باشد نماز را خوانده امّا نداند صحیح انجام داده یا نه اشکال ندارد.
مسأله ۱۲۱۹ـ اگر نایب بگوید نماز را خوانده ام تنها به گفته او نمى توان قناعت کرد مگر این که فرد مورد اطمینانى باشد.
مسأله ۱۲۲۰ـ شخصى که از میّت نیابت مى کند باید کسى باشد که در انجام اجزاء و شرایط نماز معذور نباشد، مثلاً کسى که نشسته نماز مى خواند نمى تواند نایب شود، حتّى بنابر احتیاط واجب کسى که با تیمّم یا جبیره نماز مى خواند نیابت نکند.
مسأله ۱۲۲۱ـ مرد مى تواند براى زن و زن براى مرد نیابت کند و در بلند خواندن و آهسته خواندن نماز بایدبه وظیفه خودش عمل نماید، نه وظیفه میّت و لازم نیست قضاى نمازهاى میّت به ترتیب خوانده شود، خواه ترتیب آن را بداند یا نداند، مگر در مورد ظهر و عصر، یا مغرب و عشا از یک روز که رعایت ترتیب در آن لازم است.
مسأله ۱۲۲۲ـ کسى که اجیر براى قضاى نماز و روزه مى شود اگر طرز مخصوصى را با او شرط کنند (مثلاً بگویند نماز را باید در مسجد یا در فلان ساعت بخواند) باید به شرط عمل کند، امّا اگر شرط خاصّى با او نکنند مطابق تکلیف خود و طبق معمول انجام دهد و در مستحبّات نیز آنچه معمول است به جا مى آورد و بیش از آن لازم نیست مگر شرط کنند، خواندن نماز آیات نیز تا شرط نکنند لازم نیست.
مسأله ۱۲۲۳ـ هرگاه اشخاص متعدّدى را براى قضاى نماز میّت اجیر کند لازم نیست براى هر کدام وقت معیّنى را تعیین نماید، بلکه آنها مى توانند در هر وقت که بخواهند نماز را به جا آورند، ولى براى رعایت ترتیب بین نمازهاى قضا احتیاط مستحب آن است که براى هر کدام از آنها وقتى را معیّن نماید، مثلاً با یکى قرار مى گذارد که در فاصله صبح تا ظهر نماز قضا به جا آورد و با دیگرى از ظهر تا شب و نیز بهتر است هریک از آنها مقدار نمازى را که مى خواند با دیگرى شبیه باشد، مثلاً اگر از نماز ظهر شروع مى کند و تا نماز صبح پایان مى دهد (خواه یک شبانه روز بخواند یا چند شبانه روز) دیگرى نیز از ظهر شروع کند و به صبح خاتمه دهد.
مسأله ۱۲۲۴ـ هرگاه شخص اجیر پیش از تمام کردن نماز و روزه اى که اجیر شده بود از دنیا برود درحالیکه اجرت همه آنها را گرفته، اگر شرط کرده باشند تمام نمازها را خودش به جا آورد باید اجرت مقدارى را که نخوانده از مال او برگردانند و اگر چنین شرطى نکرده اند باید ورثه از مال او کسى را اجیر کنند تا باقیمانده را بجا آورد و اگر مالى ندارد چیزى بر ورثه واجب نیست، ولى بهتر است دین میّت را ادا کنند.
مسأله ۱۲۲۵ـ هرگاه اجیر پیش از تمام کردن عمل از دنیا برود و خودش نیز نماز قضا بر ذمّه داشته باشد، باید از مال او براى نمازهایى که اجیر بوده دیگرى را اجیر کنند و یا اگر شرط کرده اند خودش به جا آورد باقیمانده را برگردانند، امّا براى نمازهاى خودش نمى توانند از مال او بردارند مگر با رضایت ورثه و یا در صورتى که وصیّت کرده از ثلث مالش به مصرف نماز برسانند.
Comments (283)
دوستان عزیز سلام
من برای ادای دیون پدر مرحومم به توصیه یکی از اقوام ، با این شماره تماس گرفتم ، خیلی مودب بودن و تمام کارهاشون حساب کتاب داشت .
ضمنا بنام پدر مرحومم هم یک جلد قرآن تهیه کردن و بهمراه عکس چاپ شده پدر فرستادن دم خونمون.
قیمتشون هم از همه جاهایی که من استعلام کردم کمتر بود .
از همه مهمتر اینکه طلبه هم نبودن.
توصیه میکنم شما هم اگه خواستین برای هر عزیزی که از دست دادین نماز و روزه سفارش بدین با اینا تماس بگیرید .
۰۲۱-۶۶۱۷۶۳۳۹
سلام
برای مادر مرحومم قصد خرید نماز و روزه قضا دارم
لطفا با ایمیل زیر تماس گرفته ضمن معرفی خودتان
هزینه ان را اعلام بفرمایید.
f710749@gmil.com
با سلام
من مادرم یک ماه است به رحمت خدا رفته برای نماز و روزه زمان بیماری اش به کسی نیاز داریم که بتواند انجام دهد آیا به این افراد که شماره داده اند میشود اعتماد کرد . با تشکر
با سلام بنده میخواهم نماز و یا روزه استیجاری بگیرم، اما جایی را سراغ ندارم سایت شما را دیدم برایتان یادداشت گذاشتم. با سپاس ۰۹۳۶۴۸۲۸۶۵۰
من درخواست نماز وروزه استیجاری دارم لطفا مرایاری کنید شماره تلفن من هست۰۹۱۷۲۰۹۲۹۷۱
آقایان راجعون
این چه بساطی است که راه انداختید ؟
دکّان باز کردید؟ آبروی هر چه طلبه و معمّم و روحانی را بردید .گدا پروری نکنید !!!!!بهشت فروشی می کنید ؟بروید دنبال نون باشید که خربزه آب است!!!!!!! کار کار کار
باسلام
بنده با قیمت کمتر حتی تا نصف هم قبول میکنم
اگه در اصفهان معتمدی دارید میتونیم حضورا هم صحبت کنیم.
alireza.kh94@yahoo.com
با سلام بنده از دفتر آیت الله مکارم پرونده دارم و در بیت امام تاییدیه انجام عبادات استیجاری. ۰۹۱۳۰۶۸۵۴۴۶ نماز روزه و سایر اعمال عبادی را می پذیرم.
سلام.من نمازم رو صحیح میخونم.ی مشکل مالی دارم ک هیچ جوری حل نشد!لطفا اگه کسی نماز استیجاری داره خبرم کنه۰۹۳۷۰۱۸۱۹۴۲
سلام
برای پدر مرحومم قصد خرید نماز و روزه قضا دارم
لطفا با ایمیل زیر تماس گرفته ضمن معرفی خودتان
هزینه ان را اعلام بفرمایید
m.ebrahimi43@gmail.com
سلام بله
نماز لازم دارم دارید
سلام طلبه هستم برای عمل خانومم نیاز به نماز استعجاری داریم اگه هست به همین ادرس ایمیل بفرستد یاحق
خانمی نیازمند هستم که قرائت نماز و قرانم صحیح است.در صورت تمایل تماس بگیرید۰۹۳۸۳۶۵۲۸۸۲
سلام
اگر امکان داره برای روزه ی استیجاری به بنده هم اطلاع بدید. بنده روزه ی استیجاری میگیرم و به احکام آن آشنا هستم
با سلام
طلبه هستم ساکن قم نیازمند نماز استیجاری باتشکر ۰۹۱۶۹۱۷۵۷۵۵
باسلام طلبه ای هستم که نیاز مالی دارم و نیاز فوری به روزه استیجاری دارم
شماره تماس ۰۹۳۶۵۵۳۶۴۸۶
لطفا اگر کسی هست با بنده تماس بگیرد متشکرم
میخام نماز و روزه قضای پدرمو بخرم
کجا مراجعه کنم؟؟؟
سالی چقدر میشه؟
مهدی از اصفهان
سلام
من پدرم چند ماه پیش فوت کرده
میخاهم برایش نماز و روزه های قضلیش را خریداری کنم
به کجا مراجعه کنم
هزینه اش سالی چقدر میشود(نماز و روزه)
لطفا بهم ایمیل کنید
Mehdi.v2133@gmail.com
با سلام
…بنده قصد سفارش نماز و روزه به نیت امواتم هستم ، لطفا بفرمایید هزینه و هدیه روزه و نماز حدودا” روزی چقدر است؟
با تشکر(y_safadar@yahoo.com)
سلام .من طلبه هستم و نیاز شدیدی به نماز استیجاری دارم .۰۹۱۳۹۶۲۴۸۳۷
سلام طلبه بایه ۵ هستم به علت مریضی بابا مامانم نیاز به نماز روزه دارم ۰۹۱۱۷۶۹۴۸۷۳
صادقانه می گویم که نیاز به نماز و روزه استیجاری هستم
سلام طلبه هستم
وشدیدا نیاز به نماز یا روزه ی استیجاری دارم
۰۹۱۱۸۲۰۹۰۸۱
اقا من توی یکی از ایمیلاتون دیدم روزه و نماز استیجاری گفتید دارید بنده یک طلبه هستم ودچار فقر شدید مالی شده ام لاطفا اگر موجود هست بنده قبول میکنم شماره تماس۰۹۳۶۸۵۱۰۹۱۱
با عرض سلام وخسته نباشید،خدمت مدیریت سایت وخوانندگان محترم
اینجانب وهمسرم از طلاب حوزه علمیه می باشیم ،به حمد خدا چندی پیش فرزندم به دنیا امد ولی متاسفانه همسر در دوران بارداری دچار مشکل شدید شد و زودت از موعد خانمم وضع حمل کرد و بچه به جای شیر تا چند وقت با سرم ودرون دستگاه بستری شد وهمسر دیگر نتوانست به فرزندم شیر بدهد واز بیرون تهیه مکنیم ووضع جسمی بچه بسیار ضعیف وبحرانی می باشد و در این شرایط دچار فقر شدید مالی شده ایم خواش میکنم اگر روزه ونماز استیجاری ویا خمس (همسرم از سادات هستند) هست با این شماره : ۰۹۳۶ ۸۵۱ ۰۹۱۱ تماس بگیرید و ما را از فقر شدید مالی نجات دهید ،ان شاالله تعالی.
از طلبه ها هستم نیاز مبرم به پول دارم اگر باشد نماز استیجاری بدهید ۰۹۱۴۸۴۲۳۸۹۶
سلام.دختر دانشجوام برای هزینه ها دانشگاه نیاز شدید به پول دارم. درتهران هستم.دارم. نماز وروزه استیجاری اگر امکان هست به ایمیلم میل بزنید
s.soly1@yahoo.com
سلام.طلبه هستم پایه چهارمسلط به تلفظ صحیح قران وقرائت نماز.احتیاج مالی پیداکردم ودنبال به جااوردن عبادت استیجاری هستم اگه بود یه زنگ یاپیامی به این شماره بدیدممنون.
سلام من نیما ابراهیمیان از اصفهان هستم طلبه ام ودر مدرسه رکن الملک درس میخوانم نیازمن نماز وروزه استیجاری هستم وکلیه ی امور مربوطه را نزد ایت الله کلباسی درست کرده ام لذا خواهشمندم که به این جانب کمکی نمائید تا بتوانم بجااورم .من پدر مریض دارم وهزینه ی خانواده را میدهم. باتشکر
التماس دعا.۰۹۱۳۵۷۷۲۷۴۴-۰۳۱۳۶۸۰۶۱۲۱
سلام من نیما ابراهیمیان از اصفهان هستم طلبه ام ودر مدرسه رکن الملک درس میخوانم نیازمند نماز وروزه استیجاری هستم وکلیه ی امور مربوطه را نزد ایت الله کلباسی درست کرده ام لذا خواهشمندم که به این جانب کمکی نمائید تا بتوانم بجااورم .من پدر مریض دارم وهزینه ی خانواده را میدهم. باتشکر
التماس دعا.۰۹۱۳۵۷۷۲۷۴۴-۰۳۱۳۶۸۰۶۱۲۱
سلام. این حرف منو چدی بگیرید. یکسالی هست ازدواج کردم و سربازی می روم. بار مالی بهم خیلی فشار آورده که نیاز به کمک دارم. تنها راه حل من فعلا همین هست چون سربازم و وقت کار کردن هم ندارم. اگر می شود حتما بهم کمک کنید. یه نماز و روزه استیجاری نیاز فوری دارم. واقعا نیاز دارم. حتما تماس بگیرید. نماز یا روزه یا هردوش. قبول میکنم. ۰۹۳۷۳۶۶۷۶۷۸
باسلام دانشجوهستم وازراه نمازوروزه استیجاری خرج دانشگاه میدم مقیدوحافظ قرآنمآیانمازوروزه درحال حاضردارید
باسلام
در حال حاضر خیر
اطلاعات خود را در سایت قراردهید اگر کسی نیاز داشت تماس بگیرد
با عرض سلام و خسته نباشید
طلبه ای هستم که اهل نماز و روزه ی استیجاری هستم و حافظ قرآن هم هستم با حمد و سوره ی صحیح…اگر تمایل داشتید و حقیر رو قابل اعتماد دونستید با این شماره تماس حاصل نمایید ۰۹۳۵۹۷۶۵۲۴۶
بنده از مومنین و خدمت گذاران مسجد هستم یک سالی هست که نماز و روزه استیجاری قبول کرده ام و از خواندن نماز و روزه گرفتن لذت میبرم اگر کسی مایل بود اجیر برای نماز خواندن و روزه گرفتن آن ها میشوم در صورت تمایل با همراه بنده تماس بگیرید ۰۹۳۹۹۴۶۷۰۶۸
طلبه ای هستم مال باخته که به تازگی ازدواج کردم حافظ۲۰جز قران و درحال ادامه دادن هستم
یک میلیون مقروض هستم
اگر امکان دارد به روزه نیازمندم
فقط روزه
سلام
قرائتم درسته وهم اکنون هم مشغول انجام نماز قضای اموات درحرم امام رضا علیه السلام هستم
به نیابت از امواتی که برایشان نماز میخوانم یا روزه میگیرم زیارت به نیابت ونماز زیارت امام رضا هم انجام میدهم حاضر به همکاری می باشم
درخواست خود را به آدرس زیر ایمیل کنید heydari8888@gmail.com
عجب دین و مذهب داریم!!!!!؟
خیلی جالبه کار و بار بنده برا خدا پولکی شده
سلام
دانشجویی هستم که مشکلات مالی دارم وشرایط کار کردن برایم مقدور نیست لطفا اگر نماز و رورزه استیجاری دارید بااین شماره تماس بگیرید
۰۹۳۷۴۳۸۱۸۲۳
سلام نیاز شدیدی به نماز و روزه استیجاری دارم البته طلبه هستم این هم شماره ام ۰۹۱۶۸۵۱۷۶۵۰
اگر امکان نماز وروزه هست به ادرس بالا ایمیل بزنید ممنون
با عرض سلام وخسته نباشید خدمت مدیر محترم سایت
اینجانب مردی ۴۱ ساله و متاهل ودارای ۳ فرزندهستم و رعایت مسائل شرعی را تاحد توان مینمایم متقاضی انجام نماز و روزه قضا میباشم در صورتی که مواردی باشد معرفی بفرمایید ممنون میشوم
سلام طلبه معمم هستم وبه نماز و روزه استیجاری نیاز فوری دارم . ۰۹۳۹۸۸۲۲۴۳۱
با عرض سلام و خسته نباشید همسر من طلبه میباشد .نیاز فوری به پول داریم نماز استیجاری دارید؟
با سلام و احترام در حال حاضر نماز و روزه استیجاری خوان زیاد داریم ولی در صورت پر شدن حتما با شما تماس می گیریم
با عرض سلا از طلبه های کرمانم چند سالی هست نماز و روزه میگیرم و در دفتر حضرت ایت الله مکارم پرونده برای نماز و روزه دارم خوشحال میشم به این حقیر اعتماد کنید با نشکر التماس دعا۰۹۱۹۲۵۲۵۲۸۷
چشم حتما
باسلام.
جوانی هستم معتقد به اسلام و قیامت و معاد که به دلایل مالی نماز و روزه میگیرم.
در صورتی که کسی مایل هست با تلفن همراه بنده تماس بگیرن……….. اجرکم عندالله
۰۹۱۹۶۸۳۸۲۹۸
سلام
من پسر جوانی هستم که برای بدست آوردن مخارج تحصیل و زندگی نماز و روزه استیجاری میگیرم.
از موسسه راجعون و سایر بینندگان این نظر خواهش میکنم در صورت تمایل تماس با همراه بنده تماس بگیرید:
۵۵۷۵۴۹۱—-۰۹۳۶٫با تشکر.
با سلام. به دلیل اینکه در شرف ازدواج می باشم به شدت نیاز مالی دارم و با توجه به اینکه سید و معتقد می باشم حاضرم نماز و روزه استیجاری بجا بیاورم. در پناه خدا.
۰۹۳۸۳۹۳۹۱۳۱
سلام
به علت نیاز مال بسیار نماز و روزه استیجاری می گیرم . جوانی معتقد و با ایمان هستم
۰۹۱۹۱۶۷۳۳۰۸
سلام
میخواهم روزه استیجاری بگیرم کجا باید ثبت نام کنم؟
با سلام و احترام
در حال حضر با چند نفر در این حوزه ها فعالیت می نماییم
مشتری زیادی در حوزه نماز و روزه نداریم تقریبا ماهی یکی دو تا بیشتر نیستند
بازهم در صورت مراجعات بعدی حتما با شما هماهنگ می نماییم
البته نماز و روزه توسط یکی از همکاران ما در حوزه علمیه قم مدیریت می شود که قبل از ارائه کار برخی سوالات و ویژگی های نماز گذار را سوال می نماید
سلام.خسته نباشید.طلبه ای که عرض کردیدبایدهماهنگ بشه ویه سوالاتی بپرسه.امکان داره شمارشونو بدیدتاباهاشون صحبت کنم.ممنون۰۹۱۶۴۰۳۱۰۸۱